Соціальна психологія - Федотова, Тетяна Володимирівна (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2017)
Предметом вивчення навчальної дисципліни є категоріально-понятійний апарат соціальної психології, соціально-психологічні закономірності спілкування та взаємодії людей, вивчення специфіки функціонування великих і малих соціальних груп. Міждисциплінарні зв’язки: Вивчення курсу пов’язані зі знаннями, які студенти паралельно отримують при вивченні таких дисциплін, як «Вступ до спеціальності», «Загальна психологія», «Вікова психологія», «Психодіагностика», «Експериментальна психологія», «Педагогічна психологія». Знання отримані при вивченні даного курсу використовується при вивченні таких дисциплін як «Психодіагностика», «Вікова психологія», «Патопсихологія», «Медична психологія», «Педагогічна психологія» «Історія психології» та ін. Метою викладання навчальної дисципліни «Соціальна психологія» є формування та розвиток у студентів соціально-психологічного мислення, уміння здійснювати психологічний аналіз складних ситуацій взаємодії «особистістьсуспільство», «особистістьсоціальна група», «особистістьособистість».
Keywords: особистість; індивід; соціалізація; суспільство; соціально-рольова поведінка; спілкування; мала група; велика група; натовп; паніка; етнічна група; класи