Спостережні комісії як вияв форм народовладдя та представницької демократії у кримінально-виконавчому процесі України - Яцишин, Михайло Михайлович; Yatsyshyn, M. (Харківський національний університет внутрішніх справ, 2009)
Розкрито завдання, функції та повноваження спостережних комісій, які реалізують на практиці конституційні положення про захист прав свобод та задоволення соціальних, правових, економічних та інших інтересів засуджених. The tasks, functions and plenary powers of overseer committees, are exposed, realizing in practice constitutional positions on defense of rights and freedoms and satisfaction of social, legal, economic and other interests of convicted persons.
Overseer Committees as an Expression of Forms of the Rule of People and Representative Democracy in the Criminal-Executive Process of Ukraine
Keywords: Конституція України; Кримінально-виконавчий кодекс України; спостережні комісії; засуджені; громадськість; місцеве самоврядування; демократія