Вплив когнітивного стилю та провідного каналу сприйняття інформації на перекладацькі рішення - Засєкін, Сергій Васильович; Zasiekin, Serhii V. (Київ. нац. ун-т ім. Т. Шевченка, Б-ка Ін-ту філології, 2013)
The article is focused on the issue of interrelation between psycholinguistic factors – translator’s cognitive style, leading channel of information decoding – and strategies of literary translation. The findings prove the impact of the above mentioned factors on the translator’s choice. У статті автор пропонує до розгляду питання взаємозв’язку психолінгвістичних чинників – когнітивного стилю перекладача й провідного каналу декодування тексту оригіналу та стратегій перекладу художнього тексту. Одержані дані засвідчили існування впливу згаданих чинників на перекладацький вибір.
Keywords: когнітивний стиль; перекладач; художній текст; провідний канал сприйняття інформації; translator’s cognitive style; dominant channel of information perception; text of fiction