Психологічні аспекти маркетингового управління - Ющишина, Лариса Олексіївна; Кушпетюк, Роман Вікторович (My University, 2024)
В статті досліджено фундаментальні основи маркетингового менеджменту та психології управління і показаний їх взаємозв’язок в умовах сучасного ринку. Розглянута сутність маркетингового менеджменту, обґрунтовані усі його складові та визначена мета його функціонування. Наголошено, що психологія управління є однією з ключових складових ефективного функціонування. Показана взаємодія маркетингового менеджменту та психології управління, що відбувається у багатьох аспектах управління організацією. Визначені основні психологічні аспекти, які відіграють важливу роль в маркетинговому управлінні. Відображені ключові точки взаємного впливу на стратегії та внутрішні процеси компанії. Зроблено висновок, що співпраця між цими двома сферами дозволить створити цілісну та автентичну корпоративну ідентичність та буде сприяти досягненню довгострокового успіху компанії на ринку.
Keywords: маркетинговий менеджмент; психологія управління; психологічні аспекти управління; 005.32