Фізична терапія хворих похилого віку на гіпертонічну хворобу. - Нечипорук, Вадим (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2022)
Визначено, що застосування фізичної терапії при гіпертонічній хворобі дозволяє використовувати всі чотири механізми лікувальної дії: тонізуючого впливу, трофічної дії, формування компенсацій та нормалізації функцій, причому, основним серед них є тонізуючий вплив.
Keywords: фізична терапія; гіпертонічна хвороба