Культура як умова суспільного розвитку - Надольська, Валентина Василівна (Волинський інститут післядипломної педагогічної освіти, 2025)
У статті аналізуються проблеми взаємозалежностей і взаємозв’язків культури та суспільного розвитку. Звернуто увагу на те, що утворюючи середовище ціннісної особистісної творчості, культура протистоїть тенденціям конфліктогенності та нестабільності; завдяки культурі суспільство виробляє стабільну систему базових цінностей; культура сприяє досягненню згуртованості суспільства.
Keywords: культура; культурні цінності; культуроцентризм; соціальний розвиток; загальнолюдські цінності; особистість; 316.42:316.722