Екологічний потенціал озера Ухо - Шугніло, Анастасія Андріївна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
Кваліфікаційна робота виконана у трьох розділах. У першому розділі подано аналіз літературних джерел за темою дослідження, розкрито критерії оцінки природно-рекреаційних лімнокомплексів, фактори формування гідрохімічного режиму озер, класифікація за рівнем трофності. Другий розділ присвячений еколого-географічній характеристиці озера Ухо та опису методики дослідження. Описано природно-кліматичні та гідрологічні умови території дослідження, гідрологічні особливості озера Ухо, його біоту. У третьому розділі представлено результати дослідження, виконано аналіз флористичного складу водних і прибережно-водних рослин озера Ухо, аналіз гідрохімічних показників води, розрахунок уточнюючих категорій трьох блоків речовин та визначення його екологічного індексу.
Keywords: морфометричні характеристики; озеро Ухо; екологічний індекс якості води