Finding a Common Ground in Human and Machine-Based Text Processing - Taraban, Roman; Koduru, Lakshmojee; LaCour, Mark; Marshall, Philip; Тарабань, Роман; Кодуру, Лакшмоджі; ЛаКур, Марк; Маршалл, Філіп (My University, 2018)
Language makes human communication possible. Apart from everyday applications, language can provide insights into individuals’ thinking and reasoning. Machine-based analyses of text are becoming widespread in business applications, but their utility in learning contexts are a neglected area of research. Therefore, the goal of the present work is to explore machine-assisted approaches to aid in the analysis of students’ written compositions. A method for extracting common topics from written text is applied to 78 student papers on technology and ethics. The primary tool for analysis is the Latent Dirichlet Allocation algorithm. The results suggest that this machine-based topic extraction method is effective and supports a promising prospect for enhancing classroom learning and instruction. The method may also prove beneficial in other applied applications, like those in clinical and counseling practice. Мова уможливлює людське спілкування. Крім повсякденних застосувань, мова може забезпечити розуміння думок та міркувань людей. Машинний аналіз тексту набуває великої популярності у сфері ведення бізнесу, проте його корисність у навчальному процесі залишається досі недослідженою темою. Тому мета статті – дослідити автоматизовані підходи, що можуть бути корисними під час аналізу писемної продукції студентів. 78 студентських робіт із галузей технології та етики було піддано аналізу з вико-ристанням методу вилучення загальних тем із письмового тексту. Основним інструментом для аналізу став алгоритм латентного розташування Дирихле. Результати свідчать про те, що цей автоматизований інструмент виокремлення теми є ефективним й перспективним у плані підвищення рівня навчання в аудиторії та викладання. Метод також може бути засто-сованим в інших прикладних програмах, наприклад, у тих, якими користуються під час клінічної практики та консультування.
Пошук спільних рис під час обробки текстів людиною та машиною
Keywords: natural language processing; machine-analysis; latent Dirichlet allocation; text analysis; classroom learning; clinical and counseling practice; обробка природної мови; машинний аналіз; латентне розташування Дирихле; аналіз тексту; навчання в класі; клінічна практика та консультування