Функціональні рівняння та методи їх розв’язування - Бондисєв, Андрій Олександрович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
У магістерській роботі розглянуто основні поняття та властивості функціональних рівнянь. Наведено класифікацію функціональних рівнянь, подано основні методи їх розв’язування, зокрема метод підстановок, метод зведення до рівнянь Коші, метод зведення до диференціальних і різницевих рівнянь, а також використання груп перетворень. Окрему увагу приділено функціональним та операторним рівнянням у банахових просторах. У роботі подано приклади розв’язування функціональних рівнянь різних типів, що ілюструють теоретичні положення.
Keywords: функціональні рівняння; операторні рівняння; рівняння Коші; банахів простір; метод підстановок; функціональні перетворення