Психологічні витоки стилістичної своєрідності новел Франца Кафки «Вирок» та «Перевтілення» - Чибізова, Т. В.; Chibizova, T. V. (Волинськиий національний університет імені Лесі Українки, 2012)
У статті розглянуто художній світ новелістики Ф. Кафки, проаналізовано його новели з точки зору біографії видатного письменника-модерніста та прослідковано вплив його світосприйняття на творчість.The given article deals with the fiction world of Franz Kafka’s short stories. His short stories are analyzed from the standpoint of biography of the prominent writer-modernist and the influence of his world-outlook on his creative work is traced in this article.
The Psychological Sources of the Stylistic Peculiarity of Franz Kafka’s Short Stories «The Verdict» and «The Metamorphosis»
Чибізова Т. В. Психологічні витоки стилістичної своєрідності новел Франца Кафки «Вирок» та «Перевтілення» / Т. В. Чибізова // Науковий вісник Волинського національного університету імені Лесі Українки. Філологічні науки. Літературознавство. – Луцьк : Волин. нац. ун-т ім. Лесі Українки. – 2012. – № 13 (238). – С. 133-137.
Keywords: новела; світогляд; відчуження; соціально-психологічний аспект; конфлікт; short story; world-outlook; estrangement; social-psychological aspect; conflict