Розвиток подієвого туризму в м. Луцьку - Міщенко, Олена; Mischenko, Olena (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2014)
Визначено суть поняття «подієвий туризм». Виділено події, що є підґрунтям розвитку подієвого туризму в м. Луцьку. Мистецькі заходи − «Поліське літо з фольклором», «Бандерштат», «Берегиня» – найбільш відвіду- вані і лучанами, і гостями міста. Видовищними культурно-історичними театралізованими шоу проходять фестивалі «Ніч у Луцькому замку», «Меч Луцького замку». Серед економічних заходів, що є складником роз- витку подієвого туризму в м. Луцьку, провідна роль належить виставкам та ярмаркам. Громадські заходи пред- ставлені гастрономічними фестивалями та виставками квітів. Спортивний подієвий туризм у Луцьку розвива- ється слабко й представлений всеукраїнською акцією «Велодень» і байкер-шоу «Адреналін». У статті обґрун- товано доцільність реалізації провідних напрямів щодо успішного розвитку подієвого туризму, які стосуються управлінської, освітньої, економічної, інформаційної сфер діяльності. The essence of concept of eventful tourism is certain. The basic events of development of eventful tourism in Lutsk are distinguished. Art events the «Polesye summer with folklore», «Bandershtat» and «Beregynya» are the most visited by the Lutsk inhabitants and by the guests of the city. The festivals «The Night in the Lutsk Castle» and «The Sword of the Lutsk Castle» are spectacle cultural and historical theatricalizing shows. Among economic events that are the constituent of development of eventful tourism in Lutsk the leading role belongs to the exhibitions and fairs. Public events are presented by gastronomic festivals and flower-shows. Sport eventful tourism in Lutsk are developed poorly. It is presented by the Ukrainian action «Veloden» (the bicycle day) and biker show «Adrenalin». The reasons of realization of the leading directions of successful development of the eventful tourism, dealing with administrative, educational, economic, informative fields of activity, are grounded in the article.
The Development of Eventful Tourism in Lutsk
Keywords: подієвий туризм; економічні; громадські; мистецькі; спортивні заходи; культурно-істо- ричні театралізовані шоу; eventful tourism; economic; public; art; sport events; cultural and historical theatricalizing shows