Друга іноземна мова (французька) : програма нормативної навчальної дисципліни - Семенюк, Олена Андріївна; Semeniuk, Olena A. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2018)
Житло у Франції, типи та назви будинків у Франції, алтернативні види житла, будинок моєї мрії. Фізичний та моральний портрет. Опис друга, відомих особистостей. « Lafêtedesvoisins »у Франції. Французи очима інших людей (національностей), стереотипи про французів, спосіб життя сучасних французів. Сучасний стан розвитку французьких масмедіа, сучасна періодика Франції, основні телевізійні та радіоканали. Освіта Франції, відмінності французької та української освітніх систем, програма Ерасмус: принципи її функціонування, стажування та робота у Франці. Дозвілля французів, головні французькі кіно- та культурні фестивалі, перегляд та обговорення популярних французьких фільмів. Особливості розвитку туризму у Франції, улюблені місця відпочинку французів та іноземних туристів. Граматичні теми: минулі часи дійсного способу, часові маркери, наголошені особові займенники, вказівні займенники, відносні займенники, присвійні займенники, рід іменників та інші теми.
Програма навчальної дисципліни «ДРУГА ІНОЗЕМНА МОВА (ФРАНЦУЗЬКА)» підготовки бакалавра, галузі знань 0203 – Гуманітарні науки, спеціальності 035 – Філологія (Мова і література (англійська))
Keywords: навчальна програма; друга іноземна мова; французька мова