Класифікація технологій навчання учнів загальноосвітніх навчальних закладів. - Розтока, А. В.; Roztoka, A. V. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2010)
У сучасній психолого-педагогічній літературі існують різні підходи до класифікації технологій навчання. Як правило, основою класифікації є рівень застосування технології, основні чинники психічного розвитку учня, філософська основа, наукова концепція засвоєння досвіду, ставлення до дитини, орієнтація на особистісні структури учня, тип організації та управління пізнавальною діяльністю школяра. In contemporary psychological and educational literature, there are different approaches to the classification of learning technologies. As a rule, serve as a basis for classifying the level of technology implementation, the main factors of mental development of students, the philosophical basis, the scientific concept of learning experiences related to the child, the guidelines for student personality structure, type of organization and management of cognitive activity of schoolchildren.
Classification Technology Education of Students of Secondary Schools.
Keywords: технологія навчання; класифікація; учні; загальноосвітні навчальні заклади; technological learning; classification; students; secondary schools