Психологічні особливості становлення зрілості студентів - Кордунова, Наталія Олександрівна; Грицюк, Ірина Михайлівна (Видавничий дім «Гельветика», 2024)
Метою даної статті є теоретичний аналіз основних підходів щодо розуміння особистісної зрілості, які існують у сучасній науці. Ми здійснили огляд наукових досліджень вітчизняних і зарубіжних учених у цій галузі. Проаналізувавши публікації з даної тематики, ми прийшли до висновку, що ця тема є цікавою у контексті, зокрема, студентської молоді та її реалізації в суспільстві. Особистісна зрілість – це покроковий та тривалий процес становлення, вона формується протягом усього життя, та студентський вік є сенситивним періодом її розвитку.
Keywords: особистісна зрілість; професійне самовизначення; формування особистості; особистісний конструкт; самооцінка; особистісні смисли.; соціально-поведінкові науки; 159.922.62-052