Особливості інтерпретацїї вальтер-скоттівської концепції народної поезії в етнографічному збірнику П. Куліша “Записки о Южной Руси” - Девдюк, Іванна; Devdyuk, Ivanna (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2009)
У статті проаналізовано особливості втілення в етнографічному збірнику П. Куліша “Записки о Южной Руси” принципів, запроваджених В. Скоттом у збірнику балад “Пісні шотландської границі”, зокрема способу вивчення, записування та комплектування фольклору, а також трактування народної поезії як вираження руху національної історії. The article deals with the way P. Kulish employed W. Scott’s principles of writing down and collecting of folklore (the ballad collection “The Ministrelsy of the Scottish Border”) as well as his treatment of folk poetry in which he saw the idea of the progressive movement of history.
The Peculiarities of Interpretation of Walter-Scott’s Conception of Folk Poetry in P. Kulish’s Ethnographical Collection “Zapiski o Yuzhnoy Rusi”
Keywords: народна поезія; етнографічний збірник; концепція; історичний поступ; авторський коментар; folk poetry; ethnographical collection; conception; movement of history; author’s comment