Історичний та мистецтвознавчий розвиток Звенигородського району Черкаської області (на прикладі сіл Моринці та Кирилівка) - Охманюк, Віталій Федорович; Okhmaniuk, Vitalii F. (My University, 2016)
У статті здійснено детальну характеристику історичного та мистецтвознавчого розвитку сіл Моринці та Кирилівка Черкаської області, Звенигородського району, що є малою батьківщиною видатного сина українського народу Тараса Григоровича Шевченка починаючи з ХІV ст. і до сьогодення. The detailed description of socialhistorical and study of art development of villages of Moryntsi and Kyrylivka of the Tcherkasy area is carried out in this article, Zvenigorodshchyna of district, that is the small motherland of prominent son of the Ukrainian people Taras Grigorievich Shevchenko, beginning from ХІV of century and to present time.
Historical and cultural development of Zvenigorodshchyna Tcherkasy area (villages of Moryntsi and Kyrylivka)
Keywords: Художня лабораторія народного мистецтва; Звенигородщина; села Моринці та Кирилівка; мала батьківщина; Zvenigorodshchyna; small motherland; villages of Moryntsi and Kyrylivka