Правове регулювання діяльності єврейських релігійних громад у Польській Республіці (1918–1939 рр.) - Крамар, Юрій; Універсал, Сергій (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2019)
У статті зроблено аналіз законодавства, яке регулювало діяльність єврейських віросповідних громад у Другій Польській Республіці. Акцентовано увагу на політичних, економічних, соціальних аспектах проблеми. Розкрито характер відносин влади з юдейською громадою на польських землях у міжвоєнний період. Показано інструменти впливу державних адміністративних органів на життя єврейських релігійних ґмін.
Keywords: Друга Польська Республіка; єврейська релігійна гміна; законодавство; конфесійна політика; воєводство.