Основи наукових досліджень та академічної доброчесності: силабус нормативного освітнього компонента - Тоцька, Олеся Леонтіївна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
Освітній компонент «Основи наукових досліджень та академічної доброчесності» належить до циклу загальної підготовки, спрямований на формування у здобувачів освіти системи компетентностей щодо проведення наукових досліджень із дотриманням принципів академічної доброчесності.
Мета викладання освітнього компонента – формування у здобувачів освіти системи компетентностей щодо теоретичних, методичних і практичних засад здійснення наукової діяльності з дотриманням принципів академічної доброчесності. Основними завданнями освітнього компонента є: ознайомити здобувачів освіти з поняттями, категоріями та принципами наукових досліджень; методологією та методами наукового дослідження; виробити поглиблені практичні навички проведення наукового дослідження, роботи з джерелами інформації.
Keywords: наукові дослідження; академічна доброчесність