Аналітичне читання англійською мовою: програма навчальної дисципліни - Яцишин, Наталія Пилипівна; Yatsyshyn, Nataliia P. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2017)
Навчальна дисципліна «Аналітичне читання іноземною мовою» є однією з основних, що зумовлено професійною значущістю навичок та вмінь опрацювання автентичних текстів. Вивчення курсу відбувається паралельно із загальним курсом практики усного і писемного мовлення, що є його доповненням, і передбачає підвищення загального рівня володіння англійською мовою. Цей навчальний курс є нерозривно пов'язаним з курсами практичної фонетики та практичної граматики англійської мови, стилістики, лексикології.
Програма навчальної дисципліни «Аналітичне читання іноземною мовою» підготовки бакалаврів, галузі знань 0101 Педагогічна освіта, за напрямом підготовки 6.010102 Початкова освіта, спеціалізації Іноземна мова (англійська), для студентів ІV курсу педагогічного факультету денної форми навчання.
Keywords: автентичний текст; лексико-граматичний аналіз тексту; стилістичні прийоми різних рівнів та типів