Історія досліджень ерозійних процесів на території Мізоцького кряж - Жданюк, Богдан Степанович; Zhdaniuk, Bohdan S. (Тернопільський національний педагогічний університет імені Володимира Гнатюка, Українське географічне товариство,Наукове Товариство імені Шевченка в Україні, 2010)
На основі аналізу літературних та фондових матеріалів з вивчення ерозійних процесів на території України (зокрема, в її західному регіоні) дана оцінка внеску вчених, які досліджували цю проблему в останні 150 років. Дані представлені в хронологічному порядку у вигляді таблиці. У дослідженні ерозійних процесів виділено три періоди : довоєнний, післявоєнний, сучасний. Analysing the literature and reserve materials on erosional processes studies on the territory of Ukraine, especially Western Ukraine , we should commend achievements of scientists who made a valuable contribution into the investigation of the this question for the last 150 years. Resultsare presented in the chronological order. In the research of the erosian processes they state three periods: before war, after war and modern.
The history of erosional processes on the territory of Mizotskyy ridge
Keywords: яри; балки; ярково-балкові системи; ерозія; ерозійні процеси; польові дослідження; ravines; gullies; ravine systems; erosion; erosional processes; field studies