Вплив занять спортом на функціональні можливості серцево-судинної системи - Швайко, Світлана Євгенівна; Дмитроца, Олена Романівна; Трофимяк, Юрій; Shvaiko, Svitlana Ye.; Dmytrotsa, Olena R.; Trofymiak, Yurii (Львівський національний університет імені Івана Франка, 2014)
Оцінка функціонального стану серцево-судинної системи організму під час занять фізичною культурою і спортом має першочергове значення у зв’язку з першочерговою роллю даної системи у пристосуванні до фізичних навантажень різного характеру, оптимальному функціонуванні організму в найрізноманітніших за своїм змістом умовах спортивної діяльності. Метою нашого дослідження є вивчення особливостей функціонального стану серцево-судинної системи в обстежуваних старшого шкільного віку, залежно від систематичного заняття спортом.
Impact of sports exercises on functions of the cardiovascular system
Keywords: спорт; серцево-судинна система