Державна територія як просторова основа здійснення публічної влади - Малиновський, Валентин Ярославович; Malynovskyi, Valentin YA. (Національна академія державного управління при Президентові України, 2008)
У статті розглядається проблематика територіальної організації публічної влади, зокрема дається характеристика політичного простору, що є територіальною основою організації та діяльності органів публічної влади, влада яких поширюється на відповідну територію держави.

To the problem of territorial organization of public power is examined in the article, description of political space, which is territorial basis of organization and activity of organs of public power, power of which spreads on the proper territory of the state, is given in particular.
Keywords: простір; space; політичний простір; of political space; територія; territory; державна територія; state territory; орган публічної влади; organ of public power