Динамика физической подготовленности детей 13–18 лет с лёгкой степенью интеллектуальной недостаточности - Ляхович, Я; Liakhovych, Y; Ляхович Я. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі УкраїнкиСхідноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2012)
Актуальность нашего исследования вызвана необходимостью изучения и последующего повышения физи-ческой подготовленности детей с легкой степенью интеллектуальной недостаточности, т.к. количество детей с данной патологией с каждым годом увеличивается, а их общественно-полезная деятельность в большинстве случаев реализуется в профессиях, для которых характерна высокая двигательная активность. Задача исследования – изучение динамики физической подготовленности детей 13–18 лет с лёгкой степенью интеллектуальной недостаточности. По результатам нашего исследования отмечен недостаточный уровень физической подготовленности детей данной категории, а также низкий процент прироста измеряемых по-казателе. The urgency of our research is caused by the need of studying and subsequent improvement of physical preparedness of children with low degree of mental insufficiency, since the number of children with this pathology increases every year and their socially useful activity in most cases is realized in professions characterized by high motor activity. Objective of research – investigation of dynamics of physical preparedness of children aged 13–18 with low degree of mental insufficiency. According to the research results an inadequate level of physical preparedness of children of this category and a low per cent of gain of the measured parameters were marked. Актуальність нашого дослідження викликана необхідністю вивчення й подальшого підвищення фізичної підготовленості дітей із легким ступенем інтелектуальної недостатності, тому що кількість дітей із цією патологією з кожним роком збільшується, а їхня суспільно-корисна діяльність здебільшого реалізується в професіях, для яких характерна висока рухова активність. Завдання дослідження – Фізична культура, фізичне виховання різних груп населення вивчення динаміки фізичної підготовленості дітей 13–18 років із легким ступенем інтелектуальної недостатності. За результатами нашого дослідження відзначено недостатній рівень фізичної підготовленості дітей цієї категорії, а також низький відсоток приросту вимірюваних показників
Dynamics of Physical Preparedness of Children Aged 13–18 With Low Degree of Mental Insufficiency
Динаміка фізичної підготовленості дітей 13–18 років із легким ступенем інтелектуальної недостатності
Keywords: дети с интеллектуальной недостаточностью; физическое воспитание; физическая подготовленность; children with mental insufficiency; physical education; physical preparedness; діти з інтелектуальною недостатністю; фізичне виховання; фізична підготовленість