Порівняльна характеристика лінгвістично-комунікативного потенціалу у дискурсі текстових редакторів Microsoft Word 2003 і Microsoft Word 2007 - Біскуб, Ірина Павлівна; Biskub, Iryna P. (Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди, 2008)
У статті проаналізовано лінгвістично-комунікативні характеристики мовних засобів, які використовуються для забезпечення мовленнєвої взаємодії користувача і комп’ютера у дискурсі текстових редакторів Мicrosoft Word 2003 і Мicrosoft Word 2007. Особливу увагу приділено лінгвістичному моделюванню когнітивно-комунікативної поведінки людини при веденні вербального діалогу з машиною. The article analyzes linguistic and communicative characteristics of language means used in human-computer speech interaction within the framework of Мicrosoft Word 2003 and Мicrosoft Word 2007 software discourse. Special attention is given to the modeling of human cognitive-communicative behaviour in conveying verbal dialogue with computer.
Keywords: мовленнєва взаємодія людини і комп’ютера; human-computer speech interaction; дискурс програмного забезпечення; лінгвістичне моделювання; лінгвістичне моделювання; комунікативний потенціал; семантичні мережі; linguistic modeling; software discourse; communicative potential; semantic nets