Література Австрії : програма вибіркової навчальної дисципліни - Козак, Софія Веніамінівна; Kozak, Sofia V. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2018)
Знання іноземної мови як засобу соціального спілкування є невід’ємною частиною суспільного розвитку нашого часу. Геополітичне положення та сучасний економічний стан України, сусідство з Європейським Союзом, а також процес інтеграції в Європу вимагають знання іноземних мов. Таким чином, якість освіти сучасного студента як майбутнього фахівця пов’язана з необхідністю оволодіння іншомовною комунікацією, зокрема, німецькою мовою, що сприятиме мобільності українських студентів у Європу. Все тісніші політичні, економічні та інші суспільні контакти з німецькомовними країнами передбачають не лише досконале вивчення німецької мови, а й ознайомлення з літературою цих країн. Метою даного курсу є знайомство з літературою Австрії, вивчення основних періодів, етапів розвитку та напрямків австрійської літератури, а також поглиблене ознайомлення з творчістю австрійських письменників.
Програма навчальної дисципліни «ЛІТЕРАТУРА АВСТРІЇ» підготовки магістра, галузі знань 03 Гуманітарні науки, спеціальності 035 Філологія, спеціалізації Германські мови та літератури (переклад включно), за освітньої програмою Мова і література (Німецька). Переклад.
Keywords: Literatur des Mittelalters; Barock; Aufklärung