Драматичний етюд: до проблеми жанру - Левчук, Юлія Олександрівна; Levchuk, Yu. A. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
Предметом дослідження у статті стало жанрове визначення малих драматичних форм у творчості О. Пушкіна, І. Франка та Лесі Українки. Зроблено акцент на такому жанровому різновиді, як драматичний етюд, простежено історію цього жанру, уточнено його основні формо-змістові ознаки, з’ясовано роль авторського жанрового визначення в досліджуваних творах. The subject of research in the article was the genre definition of small dramatic forms in the works of Alexander Pushkin, Ivan Franko, Lesya Ukrainka. The emphasis on this kind of genre, as a dramatic sketch, traced the history of the genre, clarified its basic forms-content features, as the role of the author's definition of the genre in the studied works.
Dramatic Sketch: the Problem of Genre
Keywords: жанр; genre; драма; drama; драматичний етюд; dramatic sketch; сюжет; plot; дія; action; часопростір; time and space