Формування основ медіаграмотності здобувачів початкової освіти як складова виховної роботи - Остапйовська, Ірина Ігорівна (Харківський національний педагогічний університет імені Г. С. Сковороди, 2025)
У публікації актуалізовано зміст поняття «виховання» та його роль у формуванні та розвитку медіаграмотності молодших школярів, розкрито зміст принципів виховання в умовах цифрового простору: принципу конфіденційності і безпеки; принципу індивідуалізації; принципу доступності; принципу доцільності; принципу розвитку; принципу гнучкості; принципу інноваційності; принципу інтегрованості, – визначено перспективи подальших досліджень.

The publication updates the meaning of the concept of «education» and its role in the formation and development of media literacy of younger schoolchildren, reveals the meaning of the principles of education in the digital space: the principle of confidentiality and security; the principle of individualization; the principle of accessibility; the principle of expediency; the principle of development; the principle of flexibility; the principle of innovation; the principle of integration, and identifies prospects for further research.
Keywords: медіаграмотність; формування медіаграмотності учнів початкових класів; виховання; виховання молодших школярів; медіаграмотність молодших школярів; medialiteracy; formation of medialiteracy of primary school students; education; education of primary school students; medialiteracy of primary school students