Лабораторний практикум «Оптика» : навчальний посібник - Федосов, Сергій Анатолійович; Шаварова, Ганна Петрівна; Шигорін, Павло Павлович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2022)
Лабораторний практикум «Оптика» – складова комплексу робочих матеріалів створених для забезпечення якісної практичної підготовки фахівців галузей знань 01 Освіта/Педагогіка, 10 Природничі науки, галузей знань технічних наук. Навчальний посібник з підготовки і виконання лабораторних робіт охоплює розділи «Оптики»: «Фотометрія», «Геометрична оптика», «Інтерференція світла», «Дифракція світла», «Дисперсія світла» і «Поляризація світла» курсу «Оптика». Видання містить набір матеріалів необхідних для організації повноцінної аудиторної та самостійної роботи студентів, є базовим для подальшого поглибленого вивчення навчальних дисциплін фізико-технічної підготовки та спецкурсів спеціальності і рекомендовано використовувати після засвоєння або паралельного вивчення лекційного матеріалу з навчальної дисципліни «Оптика». Навчальне видання відповідає чинним навчальним програм підготовки й рекомендовано студентам спеціальностей 014.08 Середня освіта (Фізика), 104 Фізика та астрономія, 105 Прикладна фізика та наноматеріали, спеціальностей галузей технічних наук. Посібник буде корисним студентам освітнього рівня «бакалавр» природничих і технічних спеціальностей, аспірантам і викладачам, які здійснюють підготовку фахівців на фізико-технічних факультетах.
Keywords: Фізика; Оптика; Лабораторний практикум; 539.2