Проєктування та розробка сайту для продажу дитячих товарів засобами вебтехнологій - Зубок, Діана Василівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
Актуальність теми зумовлена розвитком електронної комерції, зокрема в сфері продажу дитячих товарів, що потребує зручних онлайн-інструментів із простим інтерфейсом і надійною функціональністю. Мета роботи – створення вебзастосунку для продажу дитячих товарів із функціями перегляду каталогу, пошуку, фільтрації, додавання товарів до кошика та оформлення замовлення. Програмний продукт складається з клієнтської частини, реалізованої з використанням HTML, CSS та JavaScript, а також серверної частини, створеної на основі фреймворку Django мовою програмування Python. Для збереження інформації про товари та замовлення використано вбудовану базу даних SQLite. Реалізовано функції пошуку, фільтрації за категоріями, відображення товарів із знижками, формування кошика та оформлення замовлення з автоматичним додаванням інформації до бази даних. У роботі наведено опис структури бази даних, ключових представлень (view-функцій), шаблонів, а також алгоритмів, які забезпечують основну логіку програми. Також подано пропозиції щодо розширення функціональності у майбутньому, зокрема можливість впровадження системи авторизації та підключення платіжного модуля.
Keywords: вебзастосунок; дитячі товари; інтернет-магазин; електронна комерція; Django; Python; база даних; автоматизація замовлень