Креативні технології навчання англійської мови як чинник формування професійної компетентності дорослих - Гусак, Людмила Євгенівна; Маленицький, Денис Сергійович (ГО «Європейська наукова платформа», 2025)
У статті розглянуто сучасні підходи до формування професійної компетентності майбутніх учителів англійської мови в умовах реформування освіти. Проаналізовано концепції компетентнісного, діяльнісного та акмеологічного підходів, визначено їх роль у забезпеченні ефективної професійної підготовки. Обґрунтовано значення інтеграції інноваційних технологій навчання, розвитку креативності та самостійності студентів у процесі фахового становлення. Результати дослідження підкреслюють необхідність комплексного підходу до формування професійної компетентності через практичну спрямованість навчання, міждисциплінарні зв’язки та використання сучасних педагогічних технологій.
Матеріал призначений для викладачів закладів вищої освіти, науковців та студентів філологічних спеціальностей, які досліджують питання професійної підготовки вчителів іноземних мов.
Keywords: креативні технології; навчання англійської мови; професійна компетентність; Virtual Theatre; Artificial English Environment.; 378.147:811.111