Методика підготовки і проведення екскурсії - Білик, Вікторія Андріївна; Bilyk, Viktoriia A. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2017)
Створення екскурсії - складний процес, що вимагає від організаторів екскурсійної справи великих творчих зусиль. Процес підготовки нової екскурсії включає в себе визначення теми, постановку мети завдань екскурсії, вивчення і відбір екскурсійних об'єктів, складання маршруту екскурсії, вивчення літературних джерел по темі екскурсії, експозицій та фондів музеїв, консультації у фахівців, написання контрольного тексту екскурсії, комплектування «портфеля екскурсовода», вибір методичних прийомів проведення екскурсії, складання технологічної карти екскурсії.
Keywords: екскурсія; екскурсійна методика; етапи проведення екскурсії; методика підготовки екскурсії; класифікація екскурсій; "портфель екскурсовода"