Типи прив'язаності та їх корекція - Крижановська, Зореслава Юріївна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
Теорія прив’язаності (англ. theory of attachment) узагальнює результати досліджень психології розвитку та досліджень прив’язаності (англ. attachment research), які доводять, що у людей є вроджена потреба будувати близькі та посилювати емоційні стосунки з іншими людьми. Ця концепція була розроблена британським психоаналітиком і дитячим психіатром Джоном Булбі, шотландським психоаналітиком Джеймсом Робертсоном і американо-канадським психологом Мері Ейнсворт. Методичні рекомендації з вибіркового освітнього компонента є необхідним елементом ефективного навчального процесу, який допоможе забезпечити якісну підготовку студентів і поглиблення їхніх знань у галузі психології прив’язаності.
Keywords: прив'язаність; лабораторні заняття; психологія особистості; 159.942.5:316.47