Методологія досліджень міжнародних відносин: теорія та практика - Коцан, Наталія Несторівна; Коцан, Роман Ігорович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2022)
Розкрито поняття методу і методології. Представлено наукові підходи і методи дослідження міжнародних відносин. Значну увагу приділено практичним прийомам застосування методів контент- та івент-аналізу, SWOT-аналізу, методу когнітивного картування, моделювання, статистичних методів дослідження явищ і процесів. Кожен розділ навчального посібника складається з методично-практичного путівника та завдань для самостійної роботи з вихідною інформацією для її виконання. Для студентів освітньо-професійної спеціальності «Міжнародні відносини», фахівців-практиків і усіх, хто цікавиться прикладними аспектами дослідження міжнародних відносин.
Keywords: Міжнародні відносини; методологія; методи; 327:001.8(075.8)075.А)