Різні підходи до визначення арт-терапії - Біда, Олена (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2018)
З`ясовано різні підходи до визначення арт-терапії: як терапія засобами мистецтва; як засоби розвитку особистості та її творчого потенціалу; як технологію, що сприяє розгортанню діяльності з одночасним розкриттям творчого потенціалу і гармонізації внутрішнього світу дітей; як особлива форма психотерапії; як всі види практики надають психологічну допомогу особистості, навчання, реабілітації та психотерапії, закріплені на мистецьких та творчих продуктах людини; як терапію, зміст є художня творчість людини. Different approaches to the definition of art therapy are defined: as therapy by means of art; as a means of personal development and its creative potential; as a technology that uses spontaneous pictorial activity to discover creative potential and harmonize the inner world of children; as a special form of psychotherapy; as all types of practice providing psychological assistance to the person, training, rehabilitation and psychotherapy, based on the arts and creative productive forms of human activity; as a therapy, the content of which is the artistic creativity of man.
Keywords: арт-терапія; формування творчої індивідуальності; підходи; переваги застосування арт-терапії; психотерапія