Психологія педагогічна і дитяча - Коць, Михайло Онисимович (My University, 2024)
Мета і завдання освітнього компонента – розкрити основні фундаментальні положення та закономірності психологічної науки, а також озброїти здобувачів освіти міцними теоретичними знаннями з психології, які допоможуть їм сформувати адекватну поведінку відповідно до умов професійної діяльності. Силабус освітнього компонента (далі – ОК) «Психологія педагогічна і дитяча» укладено відповідно до освітньо-професійної програми Початкова освіта за спеціальністю 013 Початкова освіта першого (бакалаврського) рівня вищої освіти, зорієнтований на формування у здобувачів знань про особливості онтогенезису людської психіки та вплив на цей процес навчання та виховання. 2. Пререквізити Базову основу ОК «Психологія педагогічна і дитяча» складають теоретичні знання з ОК «Психологія загальна», «Анатомія та фізіологія дітей з основами генетики». Постреквізити Сформовані під час вивчення ОК компетентності становитимуть основу для вивчення ОК «Теорія і методика виховання в початковій школі», «Діяльнісний підхід у початковій школі», фахових методик початкової освіти.
Keywords: психологія педагогічна; психологія дитяча