Формування бізнес-моделі логістичного підприємства в умовах цифрової трансформації - Шостак, Людмила Василівна; Ліпич, Любов Григорівна; Павлова, Світлана Володимирівна (My University, 2023)
Стаття присвячена визначенню та обґрунтуванню стратегічних аспектів формування бізнес-моделі логістичного підприємства в умовах цифрової трансформації. В процесі до-слідження було з’ясовано, що процеси цифрової трансформації мають значний вплив не лише на кінцеві результати діяльності вітчизняних логістичних підприємств, але й на формування та реалізацію стратегічнихпланів та їх перспектив. Авторами підкреслено, що стратегічне формування бізнес-моделі вітчизняних підприємств значно ускладнюється не лише прискореними темпами розвитку бізнесу через цифрову трансформацію, а також економічною та політичною нестабільністю в нашій країні. В умовах цифрової трансформації традиційні логістичні стратегії не завжди доцільні до використання, тому постає потреба у врахуванні зарубіжного досвіду формування бізнес-моделей та адаптації його у діяльності вітчизняних підприємств.
Keywords: стратегія; стратегія; логістика; логістична система; бізнес-модель; бізнес; цифровізація; цифрова трансформація; стратегічні аспекти; 338.45; 338.45