Гаджети як навчальний засіб на заняттях з іноземної мови - Тачинська, Людмила Вікторівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
Сучасні системи ІКТ забезпечують глобальний обмін знаннями в режимі реального часу, швидке впровадження нових технологій у бізнес та виробництво й безпосереднє впровадження в освіту. Протягом наступних 10 років технології не тільки радикально і незворотно змінять наш світ, а й сприятимуть трансформації освітнього процесу, забезпечуючи створення гнучкої і адаптивної системи освіти, яка повинна відповідати вимогам цифрової економіки і максимально використовувати потенціал цифрових технологій. Мобільні ґаджети сьогодні є неодмінною умовою освітнього процесу, що органічно поєднується з придбанням нових навичок і реальною інтеграцією. У кожного іноземного учня завжди є хоча б один мобільний ґаджет – смартфон. До того ж, іноземці вітають мобільне навчання з використанням мобільних ґаджетів і позитивно впливають на дисципліну в класі. Цифрові технології – це унікальний інструмент, який сприяє всебічному розвитку учнів і освітніх установ в цілому. Діджиталізація, як методика вивчення іноземної мови у вищому навчальному закладі здійснюється за допомогою курсів іноземних мов, навчання з іноземними носіями мови, дослідницьких клубів з носіями мови, академічної мобільності та дослідницької діяльності, практики, публічних зустрічей, тематичних зустрічей за кордоном, відкритості інформації про освітню діяльність в соціальних мережах. Використання інноваційних інструментів на заняттях створює комфортне навчальне середовище, дозволяючи кожному учню відчути свої академічні досягнення та інтерес до предмету.
Keywords: гаджети; заняття з іноземнох мови; інформаційні технології; покоління "cмартфонів"; сучасна методика навчання англійської мови