Інноваційні форми й практики участі громадян України в умовах електронної демократії - Роїк, Вадим Володимирович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
У Вступі обґрунтовано актуальність теми дослідження, сформульовано її мету і завдання, об’єкт і предмет дослідження, методологічну базу та практичне значення отриманих результатів, наведено дані про апробацію роботи, а також її структуру. У Розділі 1 «Теоретико-методологічні засади дослідження» визначено теоретичні аспекти участі громадян в умовах електронного врядування, а також виділено чинники активності громадян в системі електронного врядування. У Розділі 2 «Вітчизняна практика та міжнародний досвід унормування інституційної основи електронної демократії здійснено аналіз законодавчої бази та нормативно-правового забезпечення та досліджено зарубіжний досвід участі громадян в умовах електронної демократії. Розділ 3 «Особливості процесу електронної демократії в Україні» розкриває інноваційні форми участі громадян в умовах демократизації та перспективи розвитку ідеальної системи участі громадян. У висновках підсумовано результати дослідження, визначено потребу у подальшій роботі зі зміцнення правових основ забезпечення практики участі громадян України в умовах електронної демократії.
Keywords: електронне врядування; електронна демократія; демократизація