Рекреаційний потенціал об’єктів ПЗФ басейну р. Бистряк - Стельмах, Валентина Юріївна; Чижевська, Лариса Тарасівна; Карпюк, Зоя Костянтинівна; Качаровський, Роман Євгенович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2022)
Проведено дослідження басейну р. Бистряк. Визначено її морфометричні показники. Проаналізовано особливості об’єктів природно-заповідного фонду (ПЗФ) басейну річки. Визначено можливості використання територій ПЗФ у напрямку рекреації. Запропоновано заходи оптимізації функціонування об’єктів ПЗФ.
Keywords: природно-заповідний фонд; рекреаційний потенціал; р. Бистряк; р. Західний Буг; Ковельський район; Волинська область