Обліково-аналітичне забезпечення виробництва та реалізації готової продукції - Слюсарчук, Назар Григорович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
В роботі з’ясовано, що достовірна, своєчасна та повна інформація про процеси виробництва й реалізацію готової продукції є основою для прийняття управлінських рішень, спрямованих на підвищення рентабельності, оптимізацію витрат і забезпечення стабільного розвитку суб’єкта господарювання. Визначено сутність готової продукції, особливості обліково-аналітичного забезпечення виробництва та реалізації готової продукції та обґрунтовано нормативно-правові документи, що регулюють питання обліку виробництва та реалізації продукції. Проведено аналіз виробництва ігор та іграшок в Україні. З’ясували, що виробництво ігор та іграшок є перспективною сферою діяльності, що поєднує економічні, соціальні та освітні функції. Високий попит на якісні, безпечні та доступні за ціною ігри та іграшки створює передумови для зміцнення позицій на внутрішньому ринку та виходу на зовнішні. Вітчизняні виробники дедалі активніше інтегруються у міжнародні виставки, налагоджують співпрацю з іноземними партнерами та адаптують продукцію до вимог зовнішніх ринків. Дослідили діяльність промислового підприємства та середовище його функціонування. Проаналізовано особливості обліку виробництва та реалізації готової продукції досліджуваного підприємства. В роботі запропоновано шляхи удосконалення обліково-аналітичного забезпечення виробництва та реалізації готової продукції підприємства. Наукова новизна дослідження полягає в набутті подальшого розвитку поняття готова продукція та шляхів підвищення ефективності обліково-аналітичного забезпечення виробництва та реалізації готової продукції. Практичне значення полягає в тому, що сформульовані висновки та розроблені рекомендації можуть бути використані на промисловому підприємстві для покращення обліково-аналітичного забезпечення виробництва та реалізації готової продукції.
Keywords: виробництво; готова продукції; собівартість; реалізація; ефективність виробництва