Екологічна оцінка впливу виробництва асфальтобетонного дорожнього покриття на атмосферне повітря - Антонюк, Вадим Сергійович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
У кваліфікаційній роботі здійснено екологічну оцінку впливу виробництва асфальтобетонного дорожнього покриття на атмосферне повітря. У процесі дослідження висвітлено передумови забезпечення сталості дорожніх покриттів; здійснено порівняльну оцінку життєвого циклу асфальтобетонного дорожнього покриття; розкрито особливості впливу викидів виробництва асфальтобетонного дорожнього покриття на здоров’я людини; охарактеризувано технологічний процес виробництва асфальтобетонного дорожнього покриття; описано методичні підходи до визначення показників концентрацій та величин викидів; показано особливості інформаційного моделювання атмосферного розсіювання викидів виробництва асфальтобетонного дорожнього покриття; представлено результати розрахунку викидів виробництва асфальтобетонного дорожнього покриття в атмосферу; здійснено оцінку забруднення атмосферного повітря при виробництві асфальтобетонного дорожнього покриття; запропоновано заходи контролю впливу на атмосферу викидів забруднюючих речовин при виробництві асфальтобетонного дорожнього покриття.
Keywords: вплив на атмосферне повітря; екологічна оцінка; викиди забруднюючих речовин; виробництво асфальтобетону