Хорознавство з методикою викладання - Гаврилюк, Валентина Євгеніївна; Марач, Олександр Миколайович; Мойсіюк, Василь Васильович; Панасюк, Світлана Леонідівна (My University, 2018)
Матеріали навчального посібника орієнтовані на специфіку спеціальності “Музичне мистецтво”, в курсі підготовки хормейстера, хорового диригента, керівника хору, викладача музично-теоретичних дисциплін. Видання адресується музикознавцям, студентам музичних і музично-педагогічних факультетів вищих навчальних закладів, усім, хто цікавиться проблемами хорового виконання, методики та практики роботи з хоровим колективом. Даний навчальний посібник може використовуватись у таких курсах, як: хорознавство, методика і практикум роботи з колективом, хорове аранжування, хорове диригування, хоровий клас, практикум роботи з хоровим колективом
Даний курс передбачений для студентів, які вивчають музично-теоретичні дисципліни, а саме: хорознавство, методика роботи з хоровим колективом, хорове диригування, лабораторія творчого колективу, методика викладання хорових дисциплін, хорове аранжування, читка хорових партитур та інших предметів суміжних з вище вказаними курсами. Хорознавство – основний лекційний курс в системі підготовки вчителя музики, хормейстера змістом якого є теоретичне узагальнення розвитку хорової культури виконавства та педагогіки.
Keywords: Хорознавство; методика; хоровий спів; хорова партія; хор; вокал; 7.784.1