Передумови виникнення антропогенної геоморфології - Ковальчук, І. П.; Колтун, О.В.; Kovalchuk, I. P.; Koltun, O. V. (Волин. нац. ун-т ім. Лесі Українки, 2011)
Проаналізовано класичні праці з природознавства (чи його складових елементів) та географії від античних часів до середини ХХ ст. для виявлення часу появи і початкового розвитку наукових уявлень про людину як чинник перетворення рельєфу. Analyzed classic works of natural science (or with its elements), geography from ancient times till the mid-twentieth century identify the occurrence time and the initial development of scientific ideas about man as a factor in the transformation of the relief.
Background of Anthropogenic Geomorphology
Роботу виконано на кафедрі геодезії і картографії НУБПУ та на кафедрі геоморфології і палеогеографії ЛНУ ім. І. Франка
Keywords: історія науки; антропогенна геоморфологія; антропогенні зміни земної поверхні; негативні наслідки антропогенного перетворення рельєфу; history of science; anthropogenic geomorphology; anthropogenic changes in the earth’s surface; negative effects of anthropogenic transformation of relief