Пунктуаційна крапка: нові тенденції уживання (на матеріалі сучасної французької мови) - Станіслав, Ольга Вадимівна; Stanislav, Olha V. (Національний університет “Острозька академія”, 2012)
У даній статті на прикладі найуживанішого пунктуаційного знака французької графіки крапки прослідковуються зміни, що відбуваються у сучасній пунктуаційній системі; аналізуються загальні тенденції розвитку французького синтаксису. The given article is focused on the most acute problem of such a punctuational sign as a point in French. The changes in modern punctuational system are figured out, the general trends of development of French syntax are analyzed as well.
Keywords: пунктуаційна крапка; розчленовані синтаксичні конструкції; сепаратизація; семантичне розширення; мовна компресія; punctuational point; parted syntax constructions; cutting; semantic extension; language compression