Робота Волинського краєзнавчого музею з дитячою й учнівською аудиторією: традиційні та новітні практики - Надольська, Валентина Василівна (Інститут обдарованої дитини НАПН України, 2023)
У статті проаналізовано діяльність Волинського краєзнавчого музею із дитячою та учнівською аудиторією, роль музейної педагогіки у налагодженні різноманітних форм комунікації з названими віковими групами відвідувачів. Звернуто увагу на впровадження у культурно-освітню роботу музею новітніх інтерактивних практик та їх позитивний вплив на формування культури участі, розвиток дієвої особистості.
Keywords: музейна педагогіка; Волинський краєзнавчий музей; дитяча аудиторія; учнівська аудиторія; музейні практики; музейна комунікація; культура участі