Методи дослідження символічного значення звуків - Кучерина, О. В.; Kucheryna, O. V. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
У статті описано основні методи дослідження проблеми символічного значення звуків. Особливу увагу приділено психолінгвістичному та статистичному аналізу, які найкраще допомагають виявити та науково підтвердити існування зв’язку між звуком та значенням. The article deals with the description of the main research methods of the sound symbolism problem. The attention is focused on the application of psycholinguistic and statistical methods which are used to confirm the existence of the connection between the sound and the meaning.
Research Methods of the Sound Symbolism Problem
Keywords: значення; meaning; звук; sound; фонема; phoneme