Конфліктологія та девіантологія - Кордунова, Наталія Олександрівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2020)
Одним із наслідків ускладнення соціально-економічної та політичної ситуації, процесу швидкої зміни суспільства є бурхливе зростання кількості та різноманітності соціальних конфліктів та девіантної поведінки. Для того, щоб оцінювати конфліктогенність рішень, що приймаються, попереджувати виникнення та деструктивний розвиток конфліктів кожна людина має володіти необхідними знаннями про конфлікт, як явище, що постійно супроводжує людське життя та загрожує йому.
Keywords: Девіантологія; профілактика; конфлікт