Заперечні та неозначені прислівники в західнополіських і суміжних говірках - Громик, Юрій Васильович (Волинський національний університет ім. Лесі Українки, 2010)
Проаналізовано специфіку творення заперечних та неозначених прислівників у західнополіських та суміжних волинських і середньополіських говірках. Відзначено значну варіативність діалектних структур, неоднорідних за морфологічим складом, походженням, ареалом. The specificity of formation of negative and indefinite adverbs in Western Polissian and their contiguous Volynian and Middle Polissian dialects is analysed. A considerable variativity of dialectal structures, heterogeneous by their morphemic composition, origin and area of distribution is indicated.
Keywords: говірка; dialect; ареал; area; прислівник; adverb; заперечна частка; negative particle; неозначена частка; indefinite particle