Функції педагогічної діагностики - Гац, Георгій; Gats, Georgiy (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2012)
Педагогічна діагностика як цілісна педагогічна система виконує специфічні функції. Здоров’я зберігальна функція забезпечує збереження фізичного здоров’я. Інформація про фізичну та функціональну підготовленість школяра, рівень засвоєння знань і навичок, забезпечують зворотний зв’язок до корекції засобів і методів навчання. Оцінювання навчальних досягнень школярів створює сприятливі умови для подальшого розвитку індивідуальних можливостей. Прогностична функція спрямована на розкриття рис і якостей подальшого випереджувального розвитку особистості учня. Функція управління полягає в коригуванні дій учителя, унесенні змін у зміст навчально-виховного процесу. Educational assessment as a holistic educational system performs specific functions. Health-protecting function is aimed at maintaining physical health. Information about physical and functional readiness of students and the level of knowledge and skills mastering provide feedback for the correction of means and methods of education. Evaluation of students'educational achievements creates favorable conditions for the further development of individual capabilities. Predictive function is aimed at disclosing traits and qualities of the further outstripping development of the student's personality. The management function consists in the correction of teacher's actions and in making changes in the content of the educational process.
Functions of Educational Assessment
Keywords: педагогічна діагностика; функції; фізична культура; учні; pedagogical diagnostics; functions; physical education; students