Юда Іскаріот в українській та польській драмі початку ХХ ст.: версії Лесі Українки та К. Г. Ростворовського - Лавринович, Лілія Богданівна; Lavrynovych, L. B. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2009)
Стаття присвячена порівняльному аналізові драматичних творів Лесі Українки «На полі крові» та К. Г. Ростворовського «Judasz z Kariothu». Твори порівнюються на сюжетно-композиційному, образному, ідейно-тематичному та ін. рівнях. The article deals with the comparative analysis of dramatic works of Lesia Ukrainka «On the field of blood» and K. G. Rostvorovskі «Judasz z Kariothu». Product compared to the plot-compositional, figurative, ideological, thematic and other levels.
Judas Iscariot in the Ukrainian and Polish drama of the early twentieth century: the version of the Lesia Ukrainka and K.G. Rostvorovskі
Keywords: традиційний сюжет; інтерпретація; образ Юди; traditional subject; the interpretation; image of Judas